Onze visie - Mamaskientje

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 

Onze opvang is volledig gebouwd en ingericht naar de noden van baby’s en  jonge kinderen. Alles is nieuw aangekocht en de inrichting is er modern en kindvriendelijk. Er is voldoende lichtinval door de grote ramen en in de ruimte zijn lichte en vrolijke kleuren gebruikt.Mama’s Kientje wordt uitgebaat door een enthousiast team: Sofie Willems: zaakvoerder, Rita Rondelez: verzorgende, Kimberly Coudevile: verzorgende.
Wij zijn allen in bezit van een blanco getuigschrift van goed gedrag en zeden. Er is ook een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid  afgesloten voor de opvang van de kinderen, alsook een brandverzekering en een brandpreventieverslag. Kind en gezin is in bezit van een doktersattest met een verklaring van een goede gezondheid van alle begeleiders. Ieder teamlid is in het bezit van een attest levensreddend handelen voor baby’s en jonge kinderen.

Uw kind staat centraal bij Mama’s Kientje. De dagindeling, de ruimte, het meubilair en het speelgoed zijn afgestemd op de behoeften van uw kind en worden op regelmatige basis aangepast om uw kind te blijven prikkelen met nieuwe  indrukken. Op vaste tijdstippen zijn er activiteiten met de kindjes onder begeleiding van een volwassene. We werken altijd volgens  thema’s die passend zijn voor de tijd van het jaar: Sinterklaasthema, Halloweenthema, Paasthema, Moederdag, Vaderdag,…. Uiteraard krijgen de kindjes hun “ kunstwerkjes” mee naar huis.

Het is ons streefdoel dat uw kind opgevangen wordt in een liefdevolle omgeving door een warm en flexibel team van vaste begeleidsters. Uw kind krijgt gezonde maaltijden en tussendoortjes, allemaal vers bereid in de opvang. Er wordt voldoende geknuffeld, gespeeld en geslapen volgens het tempo van elk kind. Uw kind krijgt de ruimte om zich te ontplooien, te ontdekken en  om te experimenteren.
De verzorgers nemen de volgende taken op:
- het spelen van pedagogisch verantwoorde spelletjes met de kinderen of begeleiden bij een spel: liedjes zingen, eenvoudige dansjes aanleren, psychomotorische bewegingsactiviteiten, schilderen, puzzelen, klimmen en klauteren, balspelletjes, verhaaltjes vertellen, enz…
- het verzorgen van de kinderen en het stimuleren van de zindelijkheid vanaf een bepaalde leeftijd (met de nadruk op zelfredzaamheid en hygiëne)
- het bereiden van aangepaste verse kindervoeding en het voeden van de kinderen of begeleiden bij het eten
- het begeleiden van hun slaapmomenten (met de nadruk op de geborgenheid en het creëren van een rustige sfeer)
- het aanmoedigen, stimuleren, troosten, vertroetelen, aanhalen, begeleiden van de kinderen in al hun bezigheden

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu